AT-webinars: professionals uit het veld over zorgvuldig graven

Cherelle de Graaf

In november organiseert Agentschap Telecom vijf webinars om de kennis over zorgvuldig graven te vergroten. De webinars worden verzorgd door verschillende presentatoren. Zij komen allemaal uit de graafketen en kennen het klappen van de zweep.

Met deze webinars ondersteunt de toezichthouder de ambitie van het KLO om op 1 januari 2022 volledig CROW 500-proof te zijn. Aanmelden voor de webinars kan via de website van het KLO. Daar komt binnenkort de knop naar de aanmeldpagina te staan. Nadere berichtgeving daarover volgt op korte termijn. Na afloop van alle webinars worden de opnames gepubliceerd zodat de presentaties raadpleegbaar blijven.
 
Onderwerpen
De webinars gaan over vijf aspecten van het graafproces. Uit eigen onderzoek van het agentschap en uit een eerder gehouden enquête onder KAM-functionarissen van bedrijven uit de graafsector bleek dat aan deze onderwerpen de meeste behoefte was.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 5 november: de eis voorzorgsmaatregel: wat moet je vooraf doen om veilig te graven;
  • 12 november: opdrachtgeven en de CROW 500: hoe zorgt een opdrachtgever dat de grondroerder een goede graafopdracht krijgt;
  • 19 november: werkinstructie aan het graafteam: hoe geef je een heldere vertaling van de afspraken;
  • 26 november: werken met vectorinformatie op de graaflocatie: nauwkeuriger en veiliger werken met nieuwe informatie;
  • 3 december: lokalisering van en graven nabij kabels en leidingen: de puntjes op de i.

CROW 500-proof
Alleen met vakkennis kan je weten of je iets goed doet. Vakkennis is de basis van een goede uitvoering. De toezichthouder merkt dat er over sommige onderwerpen nog veel vragen zijn. Daarom faciliteren wij deze webinars. Met voldoende kennis van zaken kan iedere betrokkene in de graafketen werken volgens de CROW 500. Als die handreiking gevolgd wordt, verdwijnen daarmee de vermijdbare graafschades. We houden Nederland veilig verbonden en het werk van het graafteam wordt veiliger.

Welke vakkennis biedt CROW?

©2020 All rights reserved Privacy verklaring -
Cookie verklaring -
Disclaimer -
Voorwaarden -
Beheer door
Scroll naar boven