Denk je mee? Startbijeenkomst IFD-bouwen vaste bruggen

Cherelle de Graaf

Op 5 november organiseert de NEN samen met de provincie Noord-Holland een startbijeenkomst om tot een Nederlands Technische Afspraak (NTA) te komen voor het IFD-bouwen van vaste bruggen. Werk jij in de Grond- Weg- en Waterbouw (GWW) en wil je hierover meedenken? Geef je dan nu op.

In Nederland zijn de komende jaren veel bruggen en sluizen toe aan vervanging of renovatie. Door Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen bieden we een oplossing voor deze opgave en geven we invulling aan de klimaatdoelstellingen.

Standaardiseren
IFD is een vorm van bouwen waarbij interfaces tussen bouwdelen en onderdelen van bruggen en sluizen worden gestandaardiseerd. De kracht van het IFD-principe is dat de partijen in de GWW met elkaar optrekken om tot afspraken te komen.

Vaste bruggen
Op dit moment ligt er een NTA-norm voor beweegbare bruggen. Deze kennis gaan we inzetten voor vaste bruggen. In Nederland is het overgrote deel van de bruggen een vaste brug. Dat betekent dat IFD-bouwen kan bijdrage aan het vergroten van de duurzaamheid, circulariteit en kostenbesparingen als deze kunstwerken óók (IFD) worden gebouwd.

Hergebruiken
Het doel van deze NTA is om verder te bouwen op de bestaande initiatieven van de NTA beweegbare bruggen. Bij het ontwikkelen van een NTA proberen we zo veel mogelijk informatie die al beschikbaar is te (her-)gebruiken. Dit verkleint de ontwikkeltijd aanzienlijk.  

Afmetingen en materialen
Tijdens de startbijeenkomst bespreken we een aantal onderwerpen zoals de type en afmetingen van bruggen die in deze NTA worden meegenomen, maar ook materialen en de mate van toepassing van het IFD-principe.

Aanmelden
Heb je ideeen of wil je meedenken? Meld je aan via ifd@nen.nl. Naast de kennis van anderen, een leuk traject en een concreet eindresultaat, levert het je ook een uitbreiding van je netwerk op. De bijeenkomst is op 5 november tussen 14.00 uur en 16.00 uur
©2020 All rights reserved Privacy verklaring -
Cookie verklaring -
Disclaimer -
Voorwaarden -
Beheer door
Scroll naar boven